Grundkurs i teoretisk filosofi
Hur är världen beskaffad? Vad kan du veta? Vad är sanning? Vad är ett giltigt argument? Vad kan vetenskapen berätta för dig om världen? Vad är egentligen vårt medvetande?
Det här är den typ av frågor som teoretisk filosofi försöker besvara. Men för att kunna ta oss an sådana frågor ordentligt behöver vi både kunskap om vilka teorier som redan föreslagits och en bra filosofisk metod. Just därför börjar grundkursen med både en översikt av filosofins historia och träning i kritiskt tänkande. Efter att ha gett dig en stabil bas för filosofiskt tänkande går kursen vidare med en djupdykning i vetenskapsfilosofi och medvetandefilosofi. Där får du möjligheten att använda dina nya färdigheter för att ta dig an de senaste teorierna om hur vetenskapen fungerar och vad som utmärker det mänskliga medvetandet.
Information om kursen
Grundkursen i teoretisk filosofi (FTEA13) ges på heltid (30 högskolepoäng) i Lund på höst- och vårterminerna. Du behöver ha grundläggande behörighet för att bli antagen. På kursens hemsida hittar du mer information om kursens innehåll, kursplan, höstens schema och litteraturlista. Läs mer på kurshemsidan.
Anmäl dig
Anmäl dig till vårtermninen senast 16 oktober via antagning.se. Läs mer och gör anmälan här.