Baskurs för universitetsstudier

Kursen Baskurs för universitetsstudier kan läsas som sommarkurs och som fristående kurs. Under höst- och vårterminerna ingår kursen som första kurs i Lunds universitets satsning Introduktionstermin: Kunskap, kompetens och framtid – introduktion till universitetsstudier (30 hp). OBS! Under höstterminen 2023 ges inte Introduktionsterminen, utan endast Baskurs för universitetsstudier som fristående kurs.

Baskurs för universitetsstudier riktar sig till dig som funderar på eller planerar att börja en högre utbildning och vill ha en god, stabil grund för de kommande studierna.

Kursen är en allmän introduktion till universitetsstudier inom alla fakultetsområden. Du får kunskap i praktiska verktyg, t ex studieteknik, skriftlig och muntlig framställning, informationssökning och kritisk informationshantering. I kursen ingår också teoretiska moment som ger en översikt över grundläggande vetenskapliga begrepp, metoder och kunskapsområden.

En bildserie som beskriver känslor inför att börja studera och att få nyckeln till hur det fungerar. Illustration. Illustratör: Ylva Oknelid
Illustratör: Ylva Oknelid
En ung person tittar genom en grind till universitetet. Ovanför syns tankebubblor med olika möjliga framtida yrken. Illustration. Illustratör: Steve Nyberg
Illustratör: Steve Nyberg
Sidansvarig: anna.ostbergfil.luse | 2023-03-16