Baskurs för universitetsstudier

Att börja plugga på universitetet är en omställning till nya metoder och tekniker och ett nytt språk. Baskurs för universitetsstudier är till för dig som funderar på eller planerar att börja studera på universitet eller högskola och vill ha en god, stabil grund för de kommande studierna.

Du får kunskap i praktiska verktyg som till exempel studieteknik, skriftlig och muntlig framställning, informationssökning och kritisk informationshantering. I kursen ingår också teoretiska moment som ger en översikt över grundläggande vetenskapliga begrepp, metoder och kunskapsområden. Kursen är en allmän introduktion till universitetsstudier inom alla fakultetsområden.

Baskurs för universitetsstudier ger 7,5 högskolepoäng, vilket motsvarar fem veckors studier, och kan läsas som sommarkurs i Helsingborg eller fristående kurs på höst- och vårterminen i Lund. Under höst- och vårterminerna ingår kursen även som första kurs i Lunds universitets Introduktionstermin (30 hp). 

En bildserie som beskriver känslor inför att börja studera och att få nyckeln till hur det fungerar. Illustration. Illustratör: Ylva Oknelid
Illustratör: Ylva Oknelid
En ung person tittar genom en grind till universitetet. Ovanför syns tankebubblor med olika möjliga framtida yrken. Illustration. Illustratör: Steve Nyberg
Illustratör: Steve Nyberg
Sidansvarig: anna.ostbergfil.luse | 2024-02-20