Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • KOGP06
I princip alla kognitiva aktiviteter sker i samspel med omgivningen. Men hur ska en sådan interaktion mellan individ och omgivning förstås? Vad händer när en enskild person utför en uppgift med hjälp av någon form av artefakt eller när flera individer samordnar sig med varandra?
Undervisning – vårterminen 2022
Från och med den 9 februari kommer mer undervisning att kunna genomföras på campus. Under en period kommer dock även digitala moment att förekomma. Det är därför viktigt att du är uppmärksam på den information som läraren ger dig och ändringarna i schemat i Canvas och/eller TimeEdit.
Kursen orienterar i det teoretiska ramverk som ligger bakom de flesta tillvägagångssätt och skolor inom bland annat interaktionsdesign. På föreläsningarna tar vi upp olika sätt att förstå interaktion på (från klassisk AI till situerade och distribuerade perspektiv) och i praktiska uppgifter kommer ni att studera fenomenen i verkligheten och knyta dem till den begreppsapparat ni fått genom kursen.
Kurstillfälle:
vårterminen 2022
Studiesätt:
trekvartsfart,
dagtid
Kursperiod:
2022-01-17 – 2022-03-03
Anmälningskod:
LU-75653
Behörighet:
För särskild behörighet till kursen krävs 90 högskolepoäng i något av ämnena antropologi, allmän språkvetenskap, datavetenskap, informatik, teknisk matematik, neurovetenskap, biologi, psykologi, pedagogik, eller teoretisk filosofi. Utbildning motsvarande 90 högskolepoäng i kognitionsforskning eller kognitionsvetenskap från annan högskola ger också särskild behörighet.
Introduktionsmöte: Måndagen den 17 januari kl. 13.15 – 15.00
Lärare:
Annika Wallin