Marta Johansson Werkmäster och Jakob Werkmäster i inspelning av Filosofiska rummet på Världsfilosofidagen

Publicerad den 14 november 2022
Jakob Werkmäster och Marta Johansson Werkmäster. Foto.

Den 17 november, på Världsfilosofidagen, spelar Filosofiska rummet i Sveriges Radio in ett program inför publik på Dunkers kulturhus i Helsingborg, med rubriken är "Otrohet – i sex och tanke".

Medverkar gör Marta Johansson Werkmäster, doktorand i praktisk filosofi, och Jakob Werkmäster, lärare i praktisk filosofi, båda verksamma på Filosofiska instutionen vid Lunds Universitet, samt Catrine Andersson, docent i socialt arbete, som forskar om otrohet och relationer vid Malmö Universitet. Programet leds av Lars Mogensen.

Inspelningen sker i atriet på entréplan i Dunkers kulturhus kl 18.30-19.45. Fri entré. Biljett behövs, finns att hämta i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs kulturbutik. Läs mer om inspelningen av Filosofiska rummet här.

Arrangemanget är en del av Dunkers kulturhus program under Världsfilosofidagen – World Philosophy Day – som instiftades av Unesco 2004 för att erkänna vikten av filosofiskt tänkande och dialog i demokratiska samhällen. Läs mer om dagen och programmet här.